Mainos
Mainos

WWF: Itämerennorpan pyyntiä ei saa aloittaa

Maailmanluonnonsäätiö WWF tyrmää täysin maa- ja metsätalousministeriön suunnitelmat itämerennorpan metsästyksen aloittamisesta ja harmaahylkeen pyyntikiintiöiden tuntuvasta nostamisesta.

WWF:n mukaan toimenpiteet vaarantaisivat norppa- ja harmaahyljekantojen suotuisan kehityksen Itämerellä. Ne myös poikkeaisivat täysin muiden Itämeren maiden omaksumasta hyljepolitiikasta ja vaarantaisivat Suomen maineen Euroopassa.

WWF pitää myös harmaahylkeille ehdotettua 1 050 yksilön pyyntikiintiötä käsittämättömän suurena. Ahvenanmaa on jo osaltaan myöntänyt 450 harmaahylkeen pyyntilupaa. Suomen alueen pyyntilupien määrä nousisi siis ministeriön ehdotuksen mukaan 1 500 yksilöön.

Maailmanluonnonsäätiön ja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen laskennoissa harmaahylkeiden määrä Suomen alueella on ollut viime vuosina 3000-4000 yksilön tasolla. Ehdotetun suuruinen kiintiö rikkoisi räikeästi kestävän metsästyksen periaatteita ja vaarantaisi selvästi suotuisan suojelun tason Suomessa. WWF vaatii harmaahylkeiden pyyntimäärien vähentämistä koko Suomen valtion alueella selvästi viime metsästyskauden tasoa alemmaksi.

Ruotsin alueella on laskennoissa tavattu viime vuosina noin 10 000 hallia. Ruotsi on kuitenkin myöntänyt vain 250 harmaahylkeen metsästyslupaa. Viro ja Venäjä eivät ole myöntäneet lupia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot