Mainos
Mainos

WWF:n kalakampanja laski vaelluskalojen myyntiä

Suomessa ammattikalastajien vaelluskalojen myynti on romahtanut ympäristöjärjestö WWF:n kalakampanjan vuoksi, sanotaan Suomen Ammattikalastajaliitosta.

Sen mukaan Itämeren villiä vaelluslohta ja villiä vaellussiikaa saa kaupaksi joko huonosti tai entistä halvemmilla hinnoilla. Kalakauppa vaihtelee alueellisesti.

WWF suosittaa kuluttajaa välttämään uhanalaisia vaelluskaloja ja asetti ne punaiselle listalle. Osa kaupoista on sitoutunut WWF:n suositukseen.

Esimerkiksi Perämerellä molempien vaelluskalojen hinnat puolittuivat. Pohjoisen Perämeren Ammattikalastajien puheenjohtajan Eero Väätäjän mukaan tuotoilla saa kulut katettua.

– Tänä vuonna lohta tulee ennätysmääriä ja kalan keskikoko on suurta. Kun hinnasta pudotetaan puolet pois, niin se on iso menetys.

WWF:ssä ammattikalastajien vaikeutunut asema on tiedossa.

– Ammattikalastuksen säilyminen on tärkeää, mutta elinkeinonharjoittamisen pitää olla ekologisesti kestävää, suojeluasiantuntija Matti Ovaska perustelee.

Maa- ja metsätalousministeriön asettama työryhmä selvittää nyt, kuinka eritoten siian pyyntiä tulisi säännellä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme