Mainos
Mainos

WWF selvitti kuluttajan keinot vähentää päästöjä eniten

Ympäristöjärjestö WWF Suomi on selvittänyt kuluttajan päästöihin tehokkaimmin vaikuttavat yksittäiset ilmastoteot. Näillä yhdeksällä ilmastoteolla kuluttaja voi pienentää huomattavasti omaa hiilijalanjälkeänsä.

Yksittäisen suomalaisen keskimääräisestä hiilijalanjäljestä asumisen osuus on suurin. Asumisen päästöt vähenevät WWF:n selvityksen mukaan eniten vaihtamalla tuulisähköön, parantamalla asunnon energialuokkaa ja asentamalla maalämpöpumppu.

Toiseksi eniten kuormittaa liikkuminen. Kuluttaja voi vähentää hiilijalanjälkeään esimerkiksi pitämällä yhden etätyöpäivän viikossa ja pyöräilemällä enemmän.

Kolmanneksi eniten päästöjä aiheuttaa syöminen. Hiilijalanjälki pienenee, jos esimerkiksi korvaa neljäsosan ruoasta itse kerätyllä, kalastetulla tai kasvatetulla ruoalla. Naudanlihan kulutuksen puolittaminen ja ruokaostosten suunnittelu pienentävät myös tehokkaasti päästöjä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme