Mainos
Mainos

WWF: Suomen metsien suojelussa parannettavaa

Maailman Luonnon Säätiö (WWF) on antanut Suomelle tyydyttävän arvosanan metsien suojelusta ja käytöstä. WWF:n arvioinnissa heikot kohdat löytyvät muun muassa Etelä-Suomen metsien suojelusta ja hakkuutavoista.

Etelä-Suomen metsistä on suojeltu 0,6 prosenttia, mikä on WWF:n mielestä aivan liian vähän. Hakkuutapoja pitäisi järjestön mukaan monipuolistaa. Etenkin pienimuotoisten, poimintatyyppisten hakkuutapojen käyttö ekologisesti herkissä kohteissa on Suomessa liian harvinaista.

Järjestö kiittää Suomea siitä, että maan metsäpolitiikkaa on kehitetty 1990-luvulla ekologisesti kestävämpään suuntaan. Uudistusten tuloksena vanhojen metsien suojelutilanne on kohentunut etenkin Pohjois- ja Itä-Suomessa.

WWF pisteytti 15:n Euroopan maan metsien käsittelyä ja suojelua sekä metsäpolitiikkaa. Sveitsi, Suomi ja Itävalta saivat tämän vuoden pisteytyksessä kolme ensimmäistä sijaa. Järjestön laatimissa metsäpistekorteissa arvioidaan lähes sadalla mittarilla metsien tilaa, suojelua, hoitoa ja metsäpolitiikkaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme