Mainos
Mainos

Ydinjäte halutaan Olkiluodon kallioperään

Neljä viidestä suomalaisesta on sitä mieltä, että käytetty ydinpolttoaine olisi parempi loppusijoittaa Olkiluodon kallioperään kuin jatkaa vesiallasvarastointia ydinvoimalaitosalueilla. Asia käy ilmi Suomen Gallupin tekemästä mielipidetutkimuksesta. Tutkimus tehtiin alkuviikosta sen jälkeen, kun Eurajoen kunnanvaltuusto oli ottanut myönteisen kannan käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoittamiseen Olkiluotoon.


.

Eurajoki

Vastaajista 78 prosenttia uskoi, että loppusijoituksen valmistelua Olkiluodossa pitäisi jatkaa. Vesiallasvarastoinnin jatkamista kannatti kymmenen prosenttia vastanneista. 13 prosenttia vastanneista ei osannut sanoa kantaansa. Mielipidetutkimuksen mukaan suomalaiset ovat samalla kannalla lain säätäjän kanssa siitä, että suomalaisista ydinjäteistä tulee huolehtia kotimaassa. Vastanneita yli 90 prosenttia oli sitä mieltä, että Suomen on huolehdittava itse omista ydinjätteistään. Kyselyn teki Suomen Gallup Oy Posivan toimeksiannosta 1000 suomalaiselle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme