Mainos
Mainos

Ydinjäte menossa Olkiluotoon

Hallitus on tehnyt periaatepäätöksen ydinpolttoaineen loppusijoittamisesta Olkiluotoon.

Suomen nykyisten ydinvoimaloiden toiminnassa syntyvän käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitoksen rakentaminen Eurajoen Olkiluotoon on "yhteiskunnan kokonaisedun" mukaista. Tämä on keskeinen sisältö valtioneuvoston tänään antamassa periaatepäätöksessä loppusijoituslaitoksen rakentamista.

Periaatepäätöksen mukaan laissa säädetyt ennakkoedellytykset ovat täyttyneet. Eurajoen kunta on puoltanut hanketta. Säteilyturvakeskuksen alustavassa turvallisuusarviossa tai muissakaan selvityksissä ei ole tullut esiin seikkoja, jotka osoittaisivat, että laitoksen rakentamiselle ei ole turvallisuuden kannalta edellytyksiä tai että laitos aiheuttaisi vahinkoa ihmisille, ympäristölle tai omaisuudelle.

Periaatepäätös koskee siis vain nykyisten voimaloiden käytettyä ydinpolttoainetta. Mahdollisen uuden

Ydinjätevarasto

ydinvoimalan polttoaineen loppusijoitus käsitellään vireillä olevan voimalahankkeen käsittelyn yhteydessä.

Periaatepäätöksen yleislinjoista päästiin sopuun viime viikolla hallituksen iltakoulussa. Periaatepäätös tarvitsee vielä eduskunnan hyväksymisen. Laitoksen rakennuslupa käsitellään vuosien kuluttua valtioneuvostossa. Myöhemmin laitokselle tarvitaan vielä erikseen käyttöönottolupa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot