Mainos
Mainos

Ydinvoimaäänestyksestä sähköpostitulva eduskuntaan

Kevään ydinvoimaäänestys on saanut aikaan sähköpostien tulvan kansanedustajien koneille. Sähköpostilobbaamisesta onkin tullut näkyvin ase erityisesti ydinvoiman vastustajille.

Vaikuttaminen on ollut kovaa jo vuoden päivät, aina siitä asti kun eduskunta päätti ydinjätteen loppusijoituksesta.

Sähköpostista on tullut tärkein kampanjaväline. Yhtä paljon viestejä singahti kansanedustajien koneille samaa sukupuolta olevien parisuhdelain käsittelyn aikaan viime syksynä. Edelliseen ydinvoimakierrokseen verrattuna aktiivisin painostusryhmä on myös vaihtunut.

Helsingin Sanomien selvityksen mukaan 37 kansanedustaja ei halua vielä kertoa kantaansa lisäydinvoimaan. Talousvaliokunnassa ydinvoimasta mietintöä rustavaa keskustan Mika Lintilä on yksi heistä. Kevään mittaan pelkästään talousvaliokunta kuulee ainakin 40 ydinvoima-asiantuntijaa.

- Olen talousvaliokunnan jäsen haluan lähteä puhtaalta pöydältä, kuulla tietoa molemmin puolin, Lintilä sanoo.

Eniten kannastaan epävarmoja kansanedustajia löytyy keskustan ja demareiden riveistä. He myös ratkaisevat äänestyksen.

Kovinta kritiikkiä lobbauksesta on tähän mennessä saanut yllättäen ympäristöministeri Satu Hassi ja Hassin tilaama uusi energiaselvitys.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 21.02.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot