Mainos
Mainos

Ydinvoimakiistaa viritellään hallitustasolla

Vasemmistoliitto ei aio hyväksyä päätöstä ydinvoiman lisärakentamista tämän vaalikauden aikana. Näin vakuuttaa vasemmistoliiton puheenjohtaja, ministeri Claes Andersson.

Ydinvoimasta on jälleen tänään noussut hallituskumppaneiden kesken sanaharkkaa, kun kokoomuksen puheenjohtaja, ministeri Sauli Niinistö vaati kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa pikaista päätöstä ydinvoiman lisärakentamisesta.

Andersson muistutti hallituksen sopineen, että ydinvoimasta ei päätetä tällä vaalikaudella.

Puheessaan kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa Niinistö arvosteli jyrkin sanoin myös ympäristöministeriön toimintaa Natura 2000 -hankkeen valmistelussa.

Haavisto kummastelee Niinistön näkemyksiä

Ympäristöministeri Pekka Haavisto kummastelee valtiovarainministeri Niinistön näkemyksiä ympäristöministeriön valmistelemasta Suomen Natura 2000 -ohjelmasta.

Hän muistutti, että ne asiat ratkaisevat, jotka sovitaan hallituksen pöydässä. Hän uskoi Niinistön halunneen tuoda puheillaan esiin lähinnä oman puolueensa paineita. Haavisto toisti, että Natura-ohjelmaan sisältyvistä alueista 95 prosenttia on jo olemassa olevissa suojelupäätöksissä tai -ohjelmissa. Vähän alle viisi prosenttia on uusia alueita.
(MTV3-STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme