Mainos
Mainos

Yemen Times: Näin suomalaisten reitti kulki

Joulukuussa siepattu suomalaispariskunta ja itävaltalaismies luovutettiin Omanin viranomaisille Hawfin kylässä, Yemenin ja Omanin rajalla. Siepatut luovutti viranomaisille paikallinen heimo, kertoo Yemen Times verkkosivuillaan.

Yemen Timesin mukaan Jemenin viranomaiset toimivat tiiviissä yhteistyössä Omanin viranomaisten kanssa. Viranomaiset kuuntelivat suomalaispariskunnan ja itävaltalaismiehen siepanneen al-Qaidan puheluita.

"Pitäkää tavaranne mukana, sillä välittäjä ei ole ehdottanut hyvää hintaa", Yemen Times siteeraa al-Qaidan puhelua.

Yemen Times arvelee, että qatarilaiset olisivat toimineet välittäjinä siepattujen vapautuksessa. Qatar oli välittäjänä myös helmikuussa, kun al-Qaida vapautti yli vuoden panttivankina olleen sveitsiläisnaisen.

Suomalaispariskunta ja sveitsiläismies siepattiin joulukuussa Jemenin pääkaupungissa Sanaassa joulukuussa. Pääkaupungista heidät kuljetettiin Hadramoutiin Jemenin keskiosaan ja sieltä lopulta Hawfiin.

Yemen Timesin mukaan Hawfin heimo on kääntynyt alueella vaikuttavaa al-Qaidaa vastaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme