Mainos
Mainos

Yhä harvempi päätyy aborttiin

Yhä harvempi suomalainen päätyy raskaudenkeskeytykseen. Aborttien määrä on laskenut viime vuosina tasaisesti, ja etenkin nuoret, alle 20-vuotiaat päätyvät tähän ratkaisuun selvästi aiempaa harvemmin.

Sen sijaan 40-44-vuotiaiden sekä yli 45-vuotiaiden ikäryhmissä abortit lisääntyivät viime vuonna. Keskeytysten peruste oli entistä useammin sosiaaliset syyt.

Kaikkiaan viime vuonna tehtiin yli 10 400 raskaudenkeskeytystä, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoista. Eniten keskeytyksiä tehdään väestön ikärakenteeseen nähden Ahvenanmaalla ja Lapissa ja vähiten Etelä-Savossa ja Etelä-Pohjanmaalla.

Kaksi viidestä alle 20-vuotiaasta keskeytyspotilaasta ei ollut käyttänyt minkäänlaista ehkäisyä. Nuorten suosituin ehkäisymenetelmä oli kondomi. Jälkiehkäisyä alle 20-vuotiaista oli käyttänyt reilut pari prosenttia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme