Mainos
Mainos

Yhä harvempi pahoinpitely oikeuteen

Yhä harvempi pahoinpitely johtaa oikeudenkäyntiin, kertoo Helsingin Sanomien yli 2 000 oikeustapauksen tutkimiseen perustuva selvitys. Selvityksen mukaan vielä vuonna 1995 yli puolet poliisille ilmoitetuista pahoinpitelyistä eteni käräjille, kun nykyään oikeuteen päätyy vain kolmannes. Lievien pahoinpitelyjen määrä on kasvanut viime vuosina jyrkästi, vaikka uhrien vammat ovat aivan yhtä pahoja kuin viisi vuotta sitten.

Vuonna 1995 laissa väljennettiin lievän pahoinpitelyn käsitettä. Silloin kun viranomaiset tulkitsevat kovan pahoinpitelyn lieväksi, syyttäjällä ei ole syyteoikeutta. Lievä pahoinpitely on asianomistajarikos.

Helsingin Sanomat tutki selvitystä varten on kaikki pahoinpitelyt kahdelta eri ajanjaksolta Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Selvitysajankohdat olivat tammi-maaliskuu 1995 ja tammi-maaliskuu 1999. Selvityksessä oli mukana kaikkiaan 2 032 pahoinpitelyjuttua.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot