Mainos
Mainos

Yhä harvempi suorittaa lukion kolmessa vuodessa

Yhä useampi opiskelija käyttää yli kolme vuotta valkolakin saavuttamiseen, kertoo Opetushallituksen tuore tilasto.

Lukiolaisten opiskeluajat ovat pidentyneet. Nyt lähes joka viides opiskelija tarvitsee enemmän kuin kolme vuotta lukion suorittamiseen, ilmenee Opetushallituksen tuoreesta koulutustilastosta.

Lukion tai ammatillisen koulutuksen ulkopuolelle jää tai jättäytyy useampi kuin joka kymmenes suomalaisnuori. Peruskoulun jälkeen lukioon hakee 56 prosenttia ikäluokasta ja ammatilliseen koulutukseen 35 prosenttia.

Ammatillisen peruskoulutuksen suosio on viime vuosina laskenut. Sen suorittajien määrä vähenee noin 2000 tutkinnolla vuodessa.

Tilastosta ilmenee myös, että yhä useampi peruskoulun oppilas on erityisopetuksessa. Vuosina 1995-2002 heidän määränsä kaksinkertaistui ja oli vuonna 2002 kuusi prosenttia kaikista peruskoulun oppilaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot