Mainos
Mainos

Yhä lämpenee – rikkoutuuko helleraja?

Kevään toistaiseksi lämpimin päivä on mitattu lauantaina Kruunupyyssä Pohjanmaalla. Lämpötila nousi Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalla 21,9 asteeseen.

Lähes koko maa on saanut nauttia lämpimästä säästä. Etelässä lämpötila on ollut yleisesti lähellä 20 astetta ja Lapissakin 10-15 astetta.

Päivän aikana syttyi pitkään jatkuneen kuivuuden takia useita maastopaloja, mutta isommilta vahingoilta tiettävästi vältyttiin.

Vieläkin kuumemmasta päivästä saadaan nauttia sunnuntainakin. Meteorologi Liisa Rintaniemen mukaan etenkin Lounais-Suomen sisämaassa hellerajakin - 25,1 astetta - saattaa rikkoutua.

Muutoinkin etelässä päästään yleisesti yli 20 asteen lämpötiloihin ja pohjoisessakin 15 asteen vaiheille.

- Sää lämpenee päivä päivältä, ja maanantaina elohopean pitäisi kivuta vieläkin korkeammalle. Se tuo mukanaan myös rajuja ukkosia. Ne eivät kuitenkaan ole kovin laaja-alaisia, vaan yleisesti sää on aurinkoinen, Rintaniemi sanoo.

Suomi on nyt yksi Euroopan lämpöisimmistä maista Välimeren aluetta lukuun ottamatta. Rintaniemen mukaan lämmintä ilmaa virtaa kaakosta päin ja jopa Lähi-idästä saakka.

- Esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa ei ole nyt näin lämmintä. Ensi viikolla Välimerelläkin lämpötilat hieman viilenevät, kun matalapaineen alue saapuu tiistaina sinne. Silloin Suomi on todella yksi Euroopan lämpimimmistä paikkoja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme