Mainos
Mainos

Yhä useampi haluaisi erota EU:sta

Lähes 70 prosenttia EVA:n kyselyyn vastanneista katsoo, että EU:n jäsenmaksut ovat aivan liian korkeat jäsenyydestä saataviin etuihin nähden.

Suomalaiset suhtautuvat EU:ta kohtaan kielteisemmin kuin koskaan aiemmin jäsenyyden aikana. Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n selvitykseen vastanneista yli joka neljäs haluaa Suomen eroavan EU:sta kokonaan.

Kielteisesti ja myönteisesti unioniin suhtautuvien osuus on lähes yhtä suuri, noin kolmannes kansalaisista. Valtaosa vastanneista katsoi, että EU:n jäsenmaksut ovat aivan liian korkeat jäsenyydestä saataviin etuihin verrattuna.

Yleisesti koetaan myös, että Suomi ei saa ääntään kuuluviin unionin päätöksenteossa.

Lähes 70 prosenttia vastanneista katsoi, että EU:n jäsenmaksut ovat aivan liian korkeat jäsenyydestä saataviin etuihin nähden. Miltei yhtä moni katsoi, että Suomi ei ole saanut ääntään hyvin kuuluviin EU:n päätöksenteossa.

Terrorismi pelottaa

Kyselyn mukaan myös kansainvälinen terrorismi pelottaa suomalaisia, ja suomalaiset ovat valmiita hyvinkin koviin toimiin sen torjumiseksi, sanoo EVA.n tutkimusasiamies Kai Torvi.

- Ihmisten mielestä terroristien toiminta on päämäärätöntä eli ei näytä siltä, että terroristeilla olisi järkeviä tavoitteita.Sen vuoksi ollaan valmiita hyväksymään aika kovatkin toimet terrorismia vastaan ja toisaalta sitten pelätään, että mikä tahansa maa voi joutua terrorismin kohteeksi. Myös Suomi, vaikka se yrittäisikin pysyä sivussa erilaisista kiistoista.

Noin 1 200 henkilöä vastasi EVA:n kysymyksiin kirjallisesti marraskuun ja tammikuun välillä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme