Mainos
Mainos

Yhä useampi huumekuski poliisin haaviin

Selkeästi eniten kuljettajilta otetuista näytteistä löytyy jälkiä amfetamiinin käytöstä.

Yhä useampi huumeiden vaikutuksen alaisena ajava kuljettaja jää kiinni.

Uutispäivä Demarin mukaan Kansanterveyslaitos on tutkinut kuluvan vuoden aikana 2400 näytettä, jotka on otettu henkilöiltä, joiden on epäilty ajaneen huumeiden vaikutuksen alaisena. Noin 90 prosenttia näytteistä on ollut positiivisia.

Poliisin Kansanterveyslaitokselle lähettävien näytteiden määrä on noussut joka vuosi kymmenen vuoden ajan.

Kiinni jäävien huumekuljettajien määrä kasvaa, koska poliisilla on nykyään entistä tehokkaammat keinot poimia huumekuskit pois liikenteestä, sanoo laboratorionjohtaja Pirjo Lillsunde Kansanterveyslaitokselta.

Selkeästi eniten näytteistä löytyy jälkiä amfetamiinin käytöstä. Amfetamiinia löytyy noin 60 prosentista tutkituista näytteistä, kun 2000-luvun alussa osuus oli noin 40 prosenttia.

Vielä muutamia vuosia sitten näytteistä löytyi eniten merkkejä unilääkkeiden ja rauhoittavien lääkkeiden käytöstä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot