Mainos
Mainos

Yhä useampi isä pitää vauvalomaa

Yhä useampi isä pitää lomaa lapsen syntymän jälkeen. Kansaneläkelaitoksen mukaan vanhempainpäivärahaa saavien isien määrä on kasvanut neljänneksen vajaan kymmenen vuoden aikana.

Vanhempainpäivärahaa maksetaan lapsen syntymän johdosta yleensä 263 arkipäivältä ja se koostuu äitiys-, isyys- ja vanhempainrahasta. Vanhempainraha maksetaan jommalle kummalle vanhemmalle sen mukaan, kumpi on työstä poissa hoitamassa lasta.

Isyysrahaa saa lapsen hoidon vuoksi työstä poissa oleva isä enintään 18 arkipäivältä samanaikaisesti, kun äiti saa vanhempainpäivärahaa.

Vanhempainpäivärahaetuuksia on Kelan mukaan kehitetty kymmenen viime vuoden kuluessa muun muassa niin sanotulla isäkuukaudella, mikä on myös kasvattanut isyyslomien suosiota. Isillä on vuodesta 2003 saakka ollut mahdollisuus pitää isäkuukausi, jolloin isä on äidin sijaan lapsen kanssa kotona. Tuolloin isä saa myös vanhempainrahaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme