Mainos
Mainos

Yhä useampi kannattaa savuttomia ravintoloita

Jo yli 60 prosenttia suomalaisista kannattaa täysin savuttomia ravintoloita, kertoo Kansanterveyslaitoksen tuore kysely.

Suomalaisten asenne ravintolatupakointiin on selvästi tiukentunut viimeisen vuoden aikana. Kansanterveyslaitoksen tuoreen selvityksen mukaan vain 34 prosenttia suomalaisista kannattaa ravintoloiden nykyistä tupakointijärjestelyä, jossa tupakoijien ja tupakoimattomien tilat ovat erikseen. Vielä viime vuonna nykyjärjestelyn kannalla oli vastaajien selvä enemmistö eli 62 prosenttia.

Täysin savuttomia ravintoloita kannattaa jo 61 prosenttia suomalaisista. Vain viisi prosenttia sallisi vapaan tupakoinnin ravintoloissa.

Tutkijoiden mielestä kansalaisten mielipiteisiin ovat vaikuttaneet ulkomaiden esimerkki ja asiasta käyty julkinen keskustelu.

Kysely tehtiin loppukeväästä osana Kansanterveyslaitoksen vuosittain tekemää aikuisväestön terveyskäyttäytymistutkimusta. Siihen vastasi noin 3300 15-64-vuotiasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot