Mainos
Mainos

Yhä useampi maahanmuuttajaperhe päätyy lastensuojelun asiakkaaksi

Lastensuojelun asiantuntija on huolestunut murroiskäisten lasten yleistyneistä huostaanotoista.

Suomessa oli viime vuonna kodin ulkopuolelle sijoitettuna lähes 18 000 lasta ja nuorta.

Huostaan otetuissa on aiempaa enemmän murrosikäisiä.

– Se kertoo siitä, että perheiden on vaikea käsitellä murrosiän kriisiä ja sitä lasten rajojen hakemista ja itsenäistymisprosessia joka on ihan luonnollinen osa nuoren kehityskaaressa, sanoo monikulttuurisuuden asiantuntija Anita Novitsky Väestöliitosta.

Novitskyn mukaan yhä useampi maahanmuuttajaperhe päätyy lastensuojelun asiakkaaksi.

Hänen mukaansa lastensuojelutyössä tarvitaan aiempaa enemmän muiden kulttuurien ymmärtämistä.

– Suomessa lasta ohjataan itsenäisyyteen, itsenäiseen päätöksentekoon hyvin pienestä pitäen. Monissa muissa kulttuurisissa ympäristöissä sen sijaan lasta kasvatetaan ikäänkuin liittymiseen, ei irrottautumiseen ja itsenäistymiseen, vaan perheyhteisöön liittymiseen. Tämä saatetaan joskus nähdä suomalaisessa ympäristössä ongelmallisena, vaikeana ja rajottavana, Novitsky jatkaa. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot