Mainos
Mainos

Yhä useampi matkaa töihin 100-200 kilometriä

80-luvulla pääkaupunkiseudulle tultiin töihin 50 kilometrin säteeltä. 90-luvulla matka venähti jo 100 kilometriin.Nyt ei hätkäytä edes parin sadan kilometrin työmatka.

(toimittajana Kitta Ahlfors)

Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle matkaa tänä päivänä muualta töihin yhtä paljon väkeä, kun Oulussa on asukkaita.

Suurin kasvu sukkuloinnissa on tapahtunut kuitenkin lähikuntien ulkopuolella. Näitä kauempaa tulevia on nyt noin 56 000. Määrä on kaksinkertaistunut 13 vuodessa.

Pääkaupunkiseudulle on syntynyt kolmen vuoden aikana yli 50 000 työpaikkaa. Pääministeri Matti Vanhasen haja-keskitetyssä puutarhakaupunki-mallissa työpaikat löytyisivät kodin lähistöltä.

Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta YTV:n ryhmäpäällikkö Arja Salmen mukaan malli ei vastaa kuitenkaan realiteetteja:

- Kyllä se on tosiasia, että ne työpaikat ovat ja pysyvät pääkaupunkiseudulla, ja ihmiset kulkevat niiden perässä, Salmi sanoo.

Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta, YTV on aikeissa tutkia, mitä liikennevälineitä työmatkalaiset suosivat. Tällä hetkellä siitä ei ole varmaa tietoa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 29.09.2008)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme