Mainos
Mainos

Yhä useampi pelkää sutta tai karhua

Aiempaa useampi suomalainen kertoo pelkäävänsä sutta tai karhua. Metsähallituksen ja Suomen riistakeskuksen tilaamassa kyselyssä lähes puolet vastaajista kertoi pelkäävänsä kyseisiä petoja.

Tutkimuksessa kysyttiin, pelkäätkö sutta tai karhua. Samaa asiaa kysyttiin vuonna 2009. Tuolloin karhua tai sutta pelkäsi noin kolmasosa vastaajista.

Hieman yli puolet vastaajista sallisi pihapiiriin tulleen suurpedon tappamisen. Salametsästys tuomitaan kuitenkin selkeästi.

Metsähallitus ja Riistakeskus arvelevat tiedotteessaan, että syynä pelon lisääntymiseen lienee kärjistynyt petokeskustelu. Ainakin susikanta on pikemmin laskenut kuin kasvanut vuodesta 2009.

Kyselyn toteutti Taloustutkimus huhti-toukokuussa. Tutkimukseen haastateltiin 1010 suomalaista, joiden ikä oli 15-79 vuotta. Kyselyn virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme