Mainos
Mainos

Yhä useampi rikoksen uhri tarvitsee tukea

Yhä useampi rikoksen uhri hakee itselleen apua Rikosuhripäivystyksestä. Viime vuonna Rikosuhripäivystys oli yhteydessä asiakkaisiin yli 17 000 kertaa, kun edellisvuonna yhteydenottoja oli noin 3000 vähemmän.

Rikosuhripäivystyksestä saa muun muassa puhelinapua sekä tukea henkilökohtaiselta tukihenkilöltä. Tukihenkilöitä on eniten pari- ja lähisuhdeväkivallan uhreilla sekä seksuaalista väkivaltaa kokeneilla.

Asiakkaista suurin osa on naisia. Kuitenkin miesten osuus on kasvanut viime vuosina, ja myös ulkomaalaistaustaiset ottavat yhteyttä aikaisempaa useammin.

Rikosuhripäivystykseen voivat ottaa yhteyttä myös todistajat.

Rikosuhripäivystyksen rahoitus tulee pääasiassa Raha-automaattiyhdistykseltä, ja siinä on mukana kuusi järjestöä ja kirkko. Kansainvälistä rikosuhriviikkoa vietetään tämän viikon sunnuntaihin saakka.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot