Mainos
Mainos

Yhä useampi rikos jää selvittämättä

Poliisilta jää selvittämättä yhä enemmän rikoksia. Sisäministeriölle ja poliisiylijohdolle luovutetun raportin mukaan rikostutkinnan suurin ongelma on puute rikostutkijoista.

Poliisilta jää selvittämättä yhä enemmän rikoksia ja niiden tutkinta-ajat ovat pidentyneet. Kahdenkymmenen viime vuoden aikana erityisesti omaisuusrikokset ovat lisääntyneet niin paljon, että nykyään niistä selvitetään alle kolmannes. Näin toteaa rikostutkinnan tasoa selvittänyt toimikunta, joka luovutti loppuraporttinsa sisäministeriölle ja poliisin ylijohdolle tänään.

Selvityksen mukaan vakavat rikokset saadaan Suomessa yhä selvitettyä hyvin, mutta tavanomaisten rikosten selvitystaso on kansainvälisesti verrattuna vain kohtalainen. Selvitysprosentteja on laskenut rikosten merkittävä lisääntyminen, jonka taustalla ovat yhteiskunnalliset muutokset.

Poliisin voimavarat eivät ole lisääntyneet samaa tahtia. Raportin mukaan rikostutkinnan suurin ongelma on silkka puute rikostutkijoista.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 19.02.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme