Mainos
Mainos

Yhä useampi sairaala rajoittaa tupakointia

Työntekijöille tupakointikielto on annettu ainakin 14 sairaanhoitopiirissä.

Potilaat ovat saaneet kieltoja ainakin kahdeksassa sairaanhoitopiirissä ja vierailijat yhdeksässä. Tänä vuonna päätöksiä odotetaan lisää.

Myös vierailijoiden ja potilaiden tupakointimahdollisuudet ovat heikentyneet. He joutuvat usein polttamaan savukkeensa ulkosalla. Jos sairaala on pitänyt sisällä tupakointipisteen, se on usein psykiatrisia potilaita varten.

Kuntaliiton kehityspäällikkö Heikki Punnonen arvioi, että viimeistään vuonna 2008 kaikki sairaanhoitopiirit ovat mukana Savuton sairaala -hankkeessa.

Punnonen painottaa, että tupakka vahingoittaa terveyttä ja lisää työntekijöiden sairastavuutta. Tupakointia halutaan rajoittaa myös yhdenvertaisuuden takia, sillä tiheästi tupakoivat työntekijät käyttävät päivittäisestä työajastaan yhteensä jopa tunnin käryttelyyn. Kiireisessä sairaanhoitotyössä muilla ei tällaisia ylimääräisiä taukoja ole.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot