Mainos
Mainos

Yhä useampi suomalainen elää ilman perusturvaa

Kasvava joukko työikäisiä suomalaisia elää työmarkkinatuen tiukentuneiden ehtojen vuoksi kokonaan ilman tuloja ja ensisijaista perusturvaa.

Kelan selvityksen mukaan tulottomia talouksia oli vuonna 2009 noin 26000. Näistä 10 800 taloutta sai pelkkää toimeentulotukea ja 3350 vain asumistukea. Pelkkää asumistukea saavien määrä oli kaksinkertaistunut muutamassa vuodessa.

Tulottomien joukossa on paljon yksinasuvia, mutta myös lapsiperheitä. Esimerkiksi viime marraskuussa tulottomissa perheissä oli noin 2560 alle 18-vuotiasta lasta.

Tutkijoiden mukaan on selvää, että pelkkä asumistuki ei riittää parhaimmillaankaan kuin osaan asumiskustannuksista. Tämä kertoo siitä, että toimeentulotukea ei aina haeta. Toisaalta se voi merkitä, että omaisten ja muiden sukulaisten tuen varassa eletään aiempaa enemmän.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot