Mainos
Mainos

Yhä useampi suomalainen jää ilman lomaa

Yhä useampi suomalainen tekee töitä vuodesta toiseen lomaa pitämättä.

Tutkijat ovat huolissaan erityisesti alati kasvavasta ryhmästä, joka työllistää itse itsensä. Suomessa on yhä enemmän myös pätkätyöntekijöitä, joilla ei usein ole mahdollisuutta lomien pitämiseen.

Työelämän tutkija Anu Suoranta SAK:sta varoittaa, että kehitys voi ennen pitkää näkyä työurien lyhenemisenä. Hänen mukaansa kaikilla työntekijöillä pitäisi olla samanlaiset oikeudet työsuhteesta riippumatta.

– Nyt systeemi pohjautuu yhteiskuntaan, jossa jokaisella on vakituinen ja kokoaikainen työ. Näin ei kuitenkaan ole ollut enää lamavuosien jälkeen. Lakiin tarvitaan isohko remontti, Suoranta sanoo.

Ongelmaan on tarkoitus etsiä ratkaisua kehittämishankkeessa, joka on kirjattu myös hallitusohjelmaan. Tilannetta pyrittiin parantamaan jo huhtikuussa ohjeella, jonka mukaan kokoaikatyötä hakeva voi ilmoittaa työvoimatoimistolle loma-ajasta. Sen aikana ei ole pakko hakea toimiston tarjoamia töitä.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme