Mainos
Mainos

Yhä useampi tutkimus tehdään apurahan turvin

Apurahoilla on yhä suurempi rooli tieteen teossa. Tieteentekijöiden liiton jäsenkyselyyn vastanneista yhä suurempi osa on tehnyt jatkotutkimusta apurahan turvin. Apurahalla tutkineiden osuus on viidenneksen suurempi kuin kolme vuotta aiemmin.

Apurahoille tutkijoita ajaa liiton puheenjohtajan Ragn Rönnholmin mukaan pula tutkijan viroista.

Rönnholmin mielestä erityisen huolestuttavaa on tutkijoiden apurahakausien piteneminen. Tyypillisimmillään apurahalla työskennellään vähintään vuosi, mutta yleensä alle kolme vuotta.

Epävarma tilanne näkyy myös tutkijoiden haluna vaihtaa alaa. Erityisen suurta tämä into on 30-39-vuotiaiden tutkijoiden keskuudessa.

Yliopistouran houkuttelevuutta laskee rahoituksen epävarmuuden ohella myös pätkätöiden runsas osuus. Kyselyyn vastanneista yliopistoissa työskentelevistä 72 prosenttia toimi määräaikaisessa palvelussuhteessa.

Kyselyyn vastasi reilut 2000 tutkijaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot