Mainos
Mainos

Yhä useampi työssäkäyvä kärsii univajeesta

Yhä useampi suomalainen jää vaille riittävää yöunta. Työterveyslaitoksen asiantuntijaryhmän selvityksen mukaan 42 prosenttia työssäkäyvistä ilmoittaa kärsivänsä jatkuvasta univajeesta. Univaje on työssäkäyvillä kaksi kertaa yleisempää kuin työttömillä ja eläkeläisillä.

Täysikuu


Työterveyslaitoksen selvityksen mukaan univajeen pääsyyt löytyvät ylitöistä ja poikkeavista työajoista. Vuonna 1997 jo noin 37 prosenttia suomalaisista teki vuorotyötä, mikä oli enemmän kuin Euroopassa keskimäärin. Jatkuva 2-3 tunnin vuorokautinen univaje heikentää psyykkistä toimintakykyä ja uusien asioiden oppimista. Univaje vaikuttaa epäedullisesti myös aineenvaihduntaan, stressiin sekä immunologiseen järjestelmään.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot