Mainos
Mainos

Yhdeksän loukkaantui usean auton kolarissa Kajaanissa

Yksi loukkaantuneista on saanut vakavia vammoja. Sää oli onnettomuuden aikaan kehno ja tie liukas.

Yksi henkilö on loukkaantunut vakavasti ja kahdeksan saanut lieviä vammoja, kun yhdeksän autoa päätyi samaan kolarisumaan Kajaanissa perjantaina. Onnettomuus tapahtui Nuottijärvellä kymmenisen kilometriä Kajaanista etelään valtatiellä viisi hieman ennen kello 16:ta.

Poliisin mukaan rajuun rytäkkään päätynyt tilanne sai alkunsa, kun Kajaanin suunnasta tullut puutavarayhdistelmä oli pysähtynyt ajokaistalle odottamaan vastaantulevia kääntyäkseen vasemmalle metsäautotielle.

- Yhdistelmän ja sen taakse pysähtyneen autojonon perään ajoi henkilöauto. Ilmeisesti auton kuljettaja jarrutti ja huomasi sitten, ettei hän saakaan autoaan pysäytettyä. Sen jälkeen hän väisti vasemmalle kaistalle törmäten vastaan tulleeseen autoon, selvitti kenttäjohtaja, ylikonstaapeli Pertti Sirviö Kajaanin poliisista.

Tästä syntyi ketjureaktio. Jonossa tulevat ajoneuvot joutuivat jarruttamaan törmäten toistensa perään. Yksi vastaantulevista oli kuorma-auto, joka ilmeisesti yritti väistää peräänajoa päätyen ajoneuvoyhdistelmän takana pysähtyneinä olevien ajoneuvojen yli ojan pohjalle kyljelleen.

Sirviön mukaan vakavimmin loukkaantunut 30-vuotias nainen oli henkilöautossa, johon kuorma-auto törmäsi. Nainen jouduttiin irrottamaan ajoneuvostaan. Hänet toimitettiin sairaalahoitoon. Tiettävästi naisen vammat eivät ole kuitenkaan hengenvaarallisia.

Sirviö sanoo, että onnettomuudessa oli myös onnea matkassa. Tilanne näytti niin pahalta, että kuin ihmeen kaupalla siitä selvittiin ilman kuolonuhreja.

Sää onnettomuuden aikaan oli kehno. Alueella oli satanut alijäähtynyttä vettä, joten myös tiet olivat erittäin liukkaita.

Onnettomuuspaikan raivaukset jatkuivat myöhään iltaan. Turmapaikalla oli illalla käytössä vain yksi ajokaista. Poliisin lisäksi liikennettä ohjasi vapaaehtoinen pelastuspalvelu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme