Mainos
Mainos

Yhdeksän suomalaista kuoli bussiturmassa Espanjassa

Eilisiltana Espanjassa sattuneessa bussiturmassa on kuollut yhdeksän suomalaista: kuusi naista, kaksi miestä ja seitsemänvuotias pikkutyttö. Kaikkien kuolonuhrien henkilöllisyydestä ei ole vielä tietoa.

Malagassa on edelleen sairaalahoidossa 16 bussiturmassa loukkaantunutta suomalaista. Loukkaantuneista 14:n tila on vakava. Lisäksi sairaalassa on myös kaksi espanjalaista.

Koomassa on yksi yli 50-vuotias nainen, jonka henkilöllisyyttä ei tiedetä. Nainen on kriittisessä tilassa, ja lääkärit ovat hänestä huolissaan, kertoi Carlos Haya -sairaalan lääketieteellinen johtaja tohtori Jose Antonio Trujillo.

Onnettomuuspaikka

Aurinkomatkojen ryhmää kuljettanut bussi oli matkalla Marbellasta Malagan lentokentälle, kun se pyörähti katolleen illalla kello 20.45 väistettyään ohittamaan lähtenyttä maastoautoa. Onnettomuuden aiheuttamisesta ja rattijuopumuksesta epäilty maastoauton kuljettaja on myös sairaalassa. Hänen vammansa ovat lieviä.

Sairaala ei ole kertonut loukkaantuneiden sukupuolia, mutta ikähaarukka on 32-67 vuotta. Sairaalassa oli myös alle vuoden ikäinen vauva, joka pääsi jo aamulla pois.

Suomalaisia on hoidettu viidessä eri sairaalassa: Carlos Hayan sairaalassa, Hospital Civil -sairaalassa, Clinic Hospital -sairaalassa, paikallisessa lastensairaalassa sekä Costa Del Solin sairaalassa. Suomen suurlähetystön ministerineuvoksen Hannu Ripatin on määrä vierailla suomalaisten sairaaloissa.

Kaksi opasta loukkaantui

Aurinkomatkojen mukaan bussissa oli yhteensä 49 ihmistä, jotka olivat kuljettajaa lukuunottamatta kaikki suomalaisia. Matkatoimiston mukaan bussissa oli kaksi matkatoimiston opasta, jotka molemmat loukkaantuivat. Muut olivat Aurinkomatkojen lomamatkalaisia.

Aurinkomatkojen mukaan loukkaantumattomat ja pienin kolhuin selvinneet bussin matkustajat on toistaiseksi majoitettu hotelliin Torremolinokseen. Suomalaisista hotellissa huolehtiva Aurinkomatkojen kohdepäällikkö sanoo, että espanjalaisviranomaiset ovat hoitaneet pelastustoimet hyvin.

Bussin matkustajien oli tarkoitus palata yölennolla Helsinki-Vantaan lentokentälle kello 3.30. Finnairin koneella saapui kuitenkin vain muita Aurinkomatkojen matkustajia. Ensimmäinen ryhmä turmasta selviytyneitä saapuu illalla Helsinkiin kello 21:n jälkeen.

Espanjalaisten tiedotusvälineiden mukaan kyseessä on pahin liikenneonnettomuus maassa sitten vuoden 2001.

Kriisinumero omaisille

Ulkoministeriö on perustanut bussiturman uhrien omaisille kriisinumeron, joka on 09-16055 555. Puhelimeen tuli yön aikana sata puhelua.

Ulkoministeriö myös päivittää onnettomuutta koskevia tietoja sivuille www.formin.fi. Ulkoministeriön mukaan poliisi tulee olemaan yhteydessä uhrien omaisiin.

Aurinkomatkojen numero omaisille on 010 446 7120. Tietoa löytyy myös Aurinkomatkojen nettisivuilta.

(MTV3-STT)

LISÄÄ AIHEESTA:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme