Mainos
Mainos

Yhdellä lastensuojelun työntekijällä jopa 100 lasta asiakkaana – työn kuormittavuus iso ongelma

Selvitys lastensuojelutyön parantamisesta on käynnistynyt. Keskeinen kysymys on kuormittavuuden keventäminen, eli lastensuojelun työntekijöiden riittävyys ja heidän jaksamisensa.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan lastensuojelun laatuun vaikuttaa keskeisesti työntekijöiden määrä ja työn organisoiminen.

Sosiaali- ja terveysministeriön tilaamaa selvitystyötä johtaa ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja. Hänen toimikautensa kestää vuoden loppuun.

Selvitys kiinnittyy myös sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistukseen. Kananoja laatii ehdotuksen siitä, miten lastensuojelun laatu varmistetaan, kun yksilö- ja perhekohtainen lastensuojelu siirtyy kuntien vastuulta maakunnille vuonna 2020.

Juttu jatkuu videon jälkeen:


Jopa sata lasta yhtä työntekijää kohti

Lastensuojelun kuormittavuudesta on käyty julkisuudessa paljon keskustelua.

Marraskuussa yli tuhat sosiaalialan työntekijää ja opiskelijaa vetosi päättäjiin, että lastensuojelun tilannetta parannettaisiin. Tuolloin perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko myönsi, että 80:n tai jopa sadan lapsen asiakasmäärä on liian suuri yhdelle työntekijälle.

– Asiakasmäärän rajoittaminen olisi helppo kaavamainen ratkaisu, mutta pelkkä määrä ei välttämättä kerro mitään. Esimerkiksi yhden pienen vauvan huostaanotto voi olla työntekijälle valtaisan kuormittava, Saarikko sanoi marraskuussa. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme