Mainos
Mainos

Yhdelle albaanipalloilijalle turvapaikka

Yksi Suomessa oleskeleva albaanijalkapalloilija on saanut myönteisen päätöksen turvapaikkakemukseensa Ulkomaalaisvirastolta. Neljälle tällä erää käsitellylle palloilijalle päätös oli kielteinen. Kaikki olivat hakeneet turvapaikkaa jo toisen kerran.

Päätösten perustelut ovat salaisia. Albaanit saivat päätöksen tiedokseen tänään. Osa heistä on avioitunut Suomeen.

Helsingin hallinto-oikeus käännytti pari viikkoa sitten 12 albaanipalloilijaa takaisin kotimaahansa. Heistä suurin osa on hakenut turvapaikkaa uudelleen, nyt jo kolmannen kerran. Poliisi ei pane toimeen albaanien käännyttämistä, koska uudet hakemukset lykkäävät maasta käännyttämistä. Suurin osa albaaneista elelee Ruukin vastaanottokeskuksessa Pohjois-Pohjanmalla. He tulivat Suomeen kesällä 1998 osallistumaan Helsinki cup -jalkapalloturnaukseen.

Ulkomaalaisvirasto ei liioin kommentoinut torstaina annetun päätöksen sisältöä, koska virasto ei ollut saanut poliisilta vielä varmistusta siitä, että kaikki palloilijat tietävät päätöksen sisällön.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot