Mainos
Mainos

Yhden Forumin huuhkajanpoikasista epäillään kuolleen

Helsingin keskustassa asuneen huuhkajanpoikasen epäillään kuolleen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Helsingin Sanomien mukaan ohikulkijat löysivät huuhkajan keskustassa sijaitsevalta Aleksanterinkadulta yökahden aikaan. Silminnäkijän mukaan kaksi miestä otti eläimen mukaansa ennen pelastuslaitoksen paikalle saapumista.

Helsingin yliopiston luonnontieteellisen keskusmuseon tiedottaja Laura Hiisivuori kertoi STT:lle maanantaina, että kuollut huuhkaja oli palautettu eläinhoitolaan Helsingissä. Huuhkaja oli määrä tuoda keskusmuseoon päivän aikana.

Helsingin kaupunkityöryhmän puheenjohtaja Raimo Seppälä arvelee, että kyseessä on yksi kolmesta Forumin liikekeskuksessa asuneesta huuhkajanpoikasesta.

— Helsingin Sanomien kuvan perusteella näyttäisi, että huuhkajalla on rengas jalassaan. Lisäksi pieni koko viittaisi poikaseen. Huuhkaja on voinut kuolla sairauteen tai sitten tapaturmaisesti törmäämällä esimerkiksi ikkunaan.

Seppälä muistuttaa, että huuhkaja on rauhoitettu eläin eikä sitä saa ottaa kuolleenakaan haltuun.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme