Mainos
Mainos

Yhdenvertaisuuslaki viivästyi Ahvenanmaalla

Manner-Suomessa yhdenvertaisuuslaki astui voimaan jo tämän vuoden tammikuussa.

Ahvenanmaalla on myöhästytty yhdenvertaisuuslain säätämisessä. EU-komissio on jo ehtinyt kovistella Suomea viiveen vuoksi.

Maakuntaneuvos Roger Nordlund (kesk.) kertoo, että laki on jo muotoiltu valmiiksi. Sen on määrä tulla maakuntahallituksen käsiteltäväksi syksyn aikana.

Laki liittyy etnisen syrjinnänvastaiseen EU-direktiiviin. EU-komissio on ilmoittanut ryhtyvänsä oikeustoimiin Suomea vastaan EY:n tuomioistuimessa, koska se eivät ole panneet direktiiviä täytäntöön.

Vaikka Suomi sai moitteet, on kyse nimenomaan Ahvenanmaan osuudesta. Manner-Suomessa yhdenvertaisuuslaki astui voimaan tammikuussa.

Nordlund selittää Ahvenanmaan hidastelua sillä, että valmistelussa on pohdittu laista mahdollisesti aiheutuvia kustannuksia.

- Luultavasti sellainen laki vaatisi, että meillä olisi syrjintäasiamies. Tehtävät täytyy hoitaa jollain tavalla ja me olemme miettineet, miten se voidaan tehdä mahdollisimman kustannustehokkaasti.

Komission toimia Nordlund pitää valitettavina. Hän ei kuitenkaan pidä tilannetta kovin vakavana

- Se on komission tapa hoputtaa prosessia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme