Mainos
Mainos

Yhdistys: Pantittoman lasin keräys kallista

Suomen Keräyslasiyhdistyksen mukaan pantittoman lasin keräys ja kuljettaminen pitkien matkojen päähän voi olla ympäristölle haitallisempaa kuin lasin vieminen kaatopaikalle.

Suomen Keräyslasiyhdistys muistuttaa pantittoman lasin käsittelyn kalleudesta.

Yhdistyksen mukaan pantittoman lasin kerääminen, varastointi ja kuljettaminen on kallista, eikä kaikkea lasia voida hyödyntää. Osa kerätystä lasista jää makaamaan välivarastoihin tai kipataan kaatopaikoille. Yhdistys katsoo kuitenkin, ettei lasin päätyminen kaatopaikoille ole yhtä suuri ongelma ympäristölle kuin sen kuljettaminen satojen kilometrien päähän puhdistuslaitokseen.

Suomessa on nykyisin kaksi keräyslasia hyödyntävää tehdasta, jotka molemmat sijaitsevat Etelä-Suomessa.

Keräyslasiyhdistys toivookin, että lasimurskalle kehiteltäisiin uusia käyttötapoja. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi tienpohjissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot