Mainos
Mainos

Yhdistysten ja taloyhtiöiden tilintarkastus ei muutu

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen mukaan julkisuudessa on esiintynyt vääriä väitteitä eduskunnan käsittelyssä olevasta tilintarkastuslaista. Yleisin väärä väite on hänen mukaansa ollut se, että pienetkin yhdistykset joutuisivat palkkaamaan tilintarkastajan.

Tavanomaisten yhdistysten ja asunto-osakeyhtiöiden tilintarkastus jatkuu toistaiseksi nykyisellään. Kauppa- ja teollisuusministeriö ja oikeusministeriö ovat ehdottaneet, että eduskunnan käsittelyssä olevaa tilintarkastuslakia tarkistetaan vielä tältä osin.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) sanoo, että muutos on tarpeen tehdä, jotta julkisuudessa esiintyneiltä vääriltä väitteiltä saadaan siivet katkaistuksi.

Yleisin väärä väite on Pekkarisen mukaan ollut, että pienetkin yhdistykset joutuisivat palkkaamaan kalliin auktorisoidun tilintarkastajan esimerkiksi sen vuoksi, että yhdistys on saanut avustusta kunnalta. Tämä ei Pekkarisen mukaan ollut hallituksen alkuperäisenkään esityksen tarkoitus.

Uusi tilintarkastuslaki on parhaillaan eduskunnan talousvaliokunnan käsittelyssä. Pekkarinen on itse valiokunnan kuultavana ensi tiistaina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot