Mainos
Mainos

Yhdistysten vaikutusmahdollisuudet kunnissa heikentyneet

Paikallisesti toimivat yhdistykset arvioivat vaikutus- mahdollisuuksiensa heikentyneen 1990-luvun loppuvuosina ja vuosituhannen taitteessa, selviää Kuntaliiton ja yliopistojen KuntaSuomi 2004 -tutkimuksesta.

Kuntaliiton ja yliopistojen KuntaSuomi 2004 -tutkimuksen mukaan varsinkin ympäristö-, käyttäjä- ja elinkeinoyhdistykset katsovat vaikutusvaltansa huvenneen.

Yhdistysten vaikutuskeinot ovat kuitenkin monipuolistuneet ja yhteistoimintaan luotetaan entistä enemmän.

Yleisimpiä vaikuttamistapoja ovat epäviralliset neuvottelut sekä yhteydenotot viranhaltijoihin ja luottamushenkilöihin. Yhdistykset osallistuvat myös suunnitteluryhmiin ja tiedottavat asioista kuntalaisille ja viestimille.

Järjestökysely lähetettiin 47 kuntaan ja siihen vastasi 2686 yhdistystä. Vastausprosentiksi tuli 42. Kuntaliiiton mukaan kyselyn otos edustaa hyvin koko maan yhdistystoimintaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot