Mainos
Mainos

Yhdysvaltalaiskanava veti mutkat suoraksi: 15 prosentin palkka-ale Suomeen

Yhdysvaltalaiskanava CNBC uutisoi tänään, että valtiovarainministeri Alexander Stubb olisi halunnut leikata palkkoja Suomessa 15 prosentilla.

Alexander Stubb kertoo yhdysvaltalaisen CNBC-kanavan artikkelissa, että Suomen täytyy toteuttaa samanlainen uudistus kuin Saksassa tehtiin 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa.

– Haluamme saada aikaa talouden positiivisen kierteen. Meidän kilpailukykymme kasvaisi, vienti saataisiin vetämään, saisimme lisää työpaikkoja ja lisää veroja – mistä talousministerinä pidän – ja lisää rahaa hyvinvointivaltion ylläpitoon, mikä tapahtuu verovaroin, Stubb toteaa.

CNBC kirjoittaa Stubbin kannattavan 15 prosentin palkkojen leikkausta Suomeen ja olevan tunnettu kovan linjan talousnäkemyksistään.

Helsingin Uutiset kertoo kuitenkin, että Stubbin kabinetista kiistetään hänen kannattavan 15 prosentin palkkojen leikkausta. CNBC-kanavan jutussa ei ole ainuttakaan suoraa sitaattia, jossa Stubb puhuisi palkkojen leikkauksesta. Kanava korjasikin artikkeliaan sen jälkeen, kun Stubbin esikunta oli sitä pyytänyt.

Stubbin esikunnan mukaan ministeri puhui haastattelussa Suomessakin aiemmin esillä olleesta 5+5+5-prosentin mallista, jolla maan kilpailukykyä voitaisiin parantaa, Helsingin Uutiset kirjoittaa.

Kyseessä on malli, jonka mukaan 5 prosenttia kilpailukyvyn parannuksesta saavutettaisiin yhteiskuntasopimuksella, 5 prosenttia tuottavuuden parannuksilla ja 5 prosenttia maltillisilla palkkaratkaisuilla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme