Mainos
Mainos

Yhdysvaltojen asevoimien erikoisjoukot vierailevat Suomessa

Maavoimat järjestää koulutusvierailun Yhdysvaltojen asevoimien erikoisjoukolle.

Vierailu Utin jääkärirykmentissä alkaa tänään ja kestää 21. kesäkuuta asti. Vierailuosastoon kuuluu 15 henkilöä.

Maavoimien mukaan koulutusvierailu tukee suomalaisten joukkojen jatkokoulutusta kansainvälisen sotilaallisen kriisinhallinnan tehtäviin. Koulutustapahtuman tarkoituksena on edistää suomalaisten joukkojen yhteistoimintakykyä ja -menetelmiä muiden maiden asevoimien kanssa kansainvälisissä tehtävissä.

Yhdysvaltalaiset osallistuvat Utin rykmentin vuosisuunnitelman mukaiseen harjoitteluun.

– Käytämme englannin kieltä ja Naton käyttämiä prosesseja taktisten tehtävien suunnittelussa, havainnollistaa everstiluutnantti Jukka-Pekka Kiukas Maavoimien esikunnasta.

Hän huomauttaa, että kyse on hyvin pienimuotoisista harjoituksista ammattisotilaiden kesken. Kansainvälisiin harjoituksiin pyritään osallistumaan kerran vuodessa.

Kiukas toteaa, että suomalaisessa ja amerikkalaisessa sotilaskulttuurissa ei ole suuria eroja: kummassakin panostetaan ihmisen ammattitaitoon.

– Erikoisjoukkojen kohdalla tämä on erityisen tärkeää, koska tällaisissa pienryhmissä yksilöiden osaaminen on aivan keskeinen osa suorituskykyä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme