Mainos
Mainos

Ehdotusta ei tulekaan tänään – hallitusohjelman takaraja yhteiskuntasopimukselle paukkuu

Yhteiskuntasopimuksen esittely työmarkkinajärjestöille viivästyy STT:n tiedon mukaan maanantaihin. Hallitusohjelman mukaan sopimus piti esitellä tähän päivään mennessä.

Työmarkkinajärjestöillä on noin kolme viikkoa aikaa vastata esitykseen sopimuksen tavoitteista ja aikataulusta.

Yhteiskuntasopimuksessa Juha Sipilän (kesk.) hallitus yrittää löytää keinot, joilla alennettaisiin yksikkötyökustannuksia vähintään viidellä prosentilla. Sipilä tapaa työmarkkinajärjestöjä maanantaina.

Yhteiskuntasopimusta on tarkoitus rakentaa selvitysmiehen avulla. Selvitysmieheksi kaavailtu entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) kieltäytyi tehtävästä. Hallituksen sisältä kuitenkin kerrottiin, että selvitysmiesideaa ei ole haudattu.

Helsingin Sanomat kertoi keskiviikkona, että tehtävään noussee entinen valtakunnansovittelija Juhani Salonius. Hän kertoi keskiviikkona STT:lle, että hänen kanssaan on keskusteltu tehtävästä. Saloniuksen mukaan hän ei ollut tavannut työmarkkinajärjestöjen johtajia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme