Mainos
Mainos

Yhteiskuntasopimusta sorvataan – Lyly: Haemme neuvotteluratkaisua

Puheenjohtaja Lauri Lylyn mielestä SAK:n on lähdettävä jatkamaan neuvotteluja muiden työmarkkinajärjestöjen kanssa. SAK:n hallitus päättää asiasta maanantaina.

Noin 400 luottamusmiehelle Tampereella puhuneen Lylyn mielestä SAK:n on lähdettävä vielä neuvottelemaan niin sanotusta yhteiskuntasopimuksesta.

Ratkaisua on etsitty useaan otteeseen viime keväästä lähtien.

– Voisi kysyä, olisiko lapsen aika syntyä, kun yhdeksän kuukautta tulee täyteen, Lyly tokaisi pitkittyneistä neuvotteluista.

Lylyn mukaan ratkaisua haetaan nyt hyvin tiukoissa raameissa. SAK:n ensisijainen tavoite on, että hallitus vetää pois niin sanotut pakkolait. Myös paikallisen sopimisen linjaukset on Lylyn mukaan tehtävä työmarkkinajärjestöjen kesken ja työehtosopimuslähtöisesti.

Yleislakkoa vaadittiin

Tampereen tilaisuudessa yleisön joukosta vaadittiin jo äärimmäisiä toimia.

– Olisiko aika murentaa hallitus ja laittaa yleislakko kasaan?, yleisöstä huudettiin kesken Lylyn puheenvuoron.

– Vaikutamme parhaiten kynällä, Lyly kuittasi.

Puheenjohtajan mukaan SAK on kuitenkin valmis vaihtoehtoisiin toimenpiteisiin, jos neuvotteluratkaisua ei saada. Näitä toimia Lyly ei tarkentanut.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme