Mainos
Mainos

Yhteistyöverkostosta puhtia pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen

Vaikeasti työllistettävien työttömien auttamiseen kokeillaan uusia keinoja tällä hallituskaudella. Työvoimatoimistot rakentavat yhteistyöverkon muun muassa Kelan ja sosiaali- ja terveystoimen kanssa. Tämän avulla vaikeasti työllistettävien tilannetta voidaan kartoittaa nykyistä kokonaisvaltaisemmin.

- Tähän asti toimenpiteet ovat olleet liian hajallaan ja on tehty päällekkäistä työtä, työministeri Tarja Filatov sanoi tänään toimittajatapaamisessa.

Jokaiselle pitkäaikaistyöttömälle laaditaan yksilöllinen aktivointiohjelma. Samalla selvitetään, ketkä pitkäaikaistyöttömistä ovat työkyvyttömyyseläkkeen tarpeessa. Alle 25-vuotiaille työttömille järjestetään koulutus-, työharjoittelu- tai työpajapaikka kolmen kuukauden työttömyyden jälkeen.

Hallituksen keskiviikkoinen lisäbudjettiesitys sisältää runsaan 26 miljoonan euron lisämäärärahan työministeriölle. Rahat käytetään työvoimakoulutukseen ja tukityöllistämiseen. Tukityöllistämisen painopistettä siirretään kuntiin ja valtiolle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme