Mainos
Mainos

Yhteyslauttaliikenne poikki perjantain lakon aikana – saariston liikenteessä merkittäviä häiriöitä

Perjantaina pidettävät ammattijärjestöjen mielenilmaukset hallituksen säästölinjauksia vastaan aiheuttavat liikennekatkoksia myös lautta- ja yhteysalusliikenteessä ympäri Suomea.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen mukaan mielenilmaus ei kuitenkaan koske kaikkia lauttapaikkoja ja yhteysalusreittejä, sillä alusten työntekijät päättävät osallitumisesta työpaikkakohtaisesti.

Tämänhetkisten tietojen mukaan liikenne seisoo perjantaina kymmenellä reitillä. 

Maantielautta- ja yhteysalusliikenteen arvioidaan keskeytyvän 18.9.2015 klo 11.00–13.00 väliseksi ajaksi seuraavien lauttapaikkojen ja yhteysalusreittien osalta:

• Parainen-Nauvo lauttapaikka (FinFerries)

• Nauvo-Korppoo lauttapaikka (FinFerries)

• Korppoo - Norrskata - Houtskari lauttapaikat (FinFerries)

• Iniö-Kustavi lauttapaikka (FinFerries)

• Kasnäs-Hiittinen lauttapaikka (FinFerries)

• Hailuodon lauttapaikka (FinFerries)

• Velkuan yhteysalusreitti (FinFerries)

• Nauvon pohjoinen yhteysalusreitti (FinFerries)

• Paraisten yhteysalusreitti (NCL)

• Kotkan yhteysalusreitti (FinFerries)

• Muiden yhteysalusreittialueiden osalta liikenne sujuu normaalisti

Vaijerilauttapaikoilla maantielauttaliikenteen arvioidaan keskeytyvän  enintään klo 11.00–18.00 väliseksi ajaksi. Liikennekatkos on kuitenkin vähintään klo 11.00–13.00.

Katkon pituus riippuu kullakin vaijerilauttapaikalla vuorossa olevan työntekijän ammattijärjestöstä ja vaihtelee lauttapaikoittain.

Lauttapaikka- ja yhteysalusreittikohtaiset tiedot liikennekatkoista ja niiden vaikutuksista aikatauluihin löytyvät kunkin varustamon nettisivuilta www.finferries.fi ja www.ncl.fi.

Liikenneviraston lautat liikennöivät tämänhetkisen tiedon mukaan 18.9.2015 seuraavasti:

• Skagen, Iniö, liikenteen arvioidaan sujuvan ilman katkoksia

• Kietävälä, Puumala, Liikenne keskeytyy klo 14.00–18.00 väliseksi ajaksi lukuun ottamatta klo 14.00 ja klo 16.00 koululaisvuoroja, jotka ajetaan normaalisti.

Ruuhkia odotettavissa

Lautta- ja yhteysalusliikenteessä esiintyvät liikennekatkokset johtuvat ammattiliittojen järjestämästä mielenilmauksesta hallituksen säästölinjauksia vastaan.

Liikennekatkoksista aiheutuu merkittävää haittaa tieliikenteelle ja liikenne saattaa ruuhkautua lauttapaikoilla.

Lähtökohtana on, että hätäkeskusten kautta ohjatut hätäkuljetukset hoidetaan liikennekatkosten aikanakin. Ely-keskuksen mukaan tästä ei ole kuitenkaan vielä saatu vahvistusta. 

Tiedot perustuvat ELY-keskuksen tämänhetkiseen arvioon mielenilmauksen vaikutuksista ja muutokset tilanteeseen ovat mahdollisia.


 

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot