Mainos
Mainos

YK huolissaan työelämän tasa-arvosta Suomessa

YK:n ihmisoikeuskomitea on huolissaan miesten ja naisten välisestä tasa-arvosta sekä palkkaeroista Suomessa.

Tänään julkistamassaan loppupäätelmässä komitea nosti esille myös raskauden perusteella tehdyt irtisanomiset.

Komitea on huolissaan myös naisiin kohdistuvasta väkivallasta Suomessa. Se suosittelee, että väkivallan uhreille tarjottavia palveluita ja turvakoteja lisättäisiin.

Komitea on esittänyt myös huolensa myös siviilipalveluksen pituudesta vaihtoehtona armeijalle. Se suosittelee, että Suomi takaa Jehovan todistajille annetun erivapauden asevelvollisuudesta myös muille aseistakieltäytyjien ryhmille.

Metsälän säilöönottoyksikön puutteet huolena

Ulkomaalaisten säilöönottoa koskien komitea on huolestunut erityisesti Metsälän säilöönottoyksikön kapasiteetista. Myös säilöönotettujen henkilöiden sijoittamista poliisin pidätystiloihin arvostellaan.

Komitea suosittelee, että Suomi kehittää vaihtoehtoja säilöönotolle, takaa säilöönotettujen henkilöiden oikeusturvakeinot ja parantaa Metsälän säilöönottoyksikön olosuhteita.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot