Mainos
Mainos

Live juuri nyt: YK:n pääsihteeri Suomessa presidentti Niinistön kutsusta

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon vierailee Suomessa yhdessä puolisonsa kanssa presidentti Sauli Niinistön kutsusta.

Pääsihteeri osallistuu tänään Suomen YK-jäsenyyden 60-vuotisjuhlaan, missä hän on pääpuhujana. Voit seurata tiedotustilaisuutta MTV.fi:ssä sekä MTV Katsomossa.

Ban tapaa vierailunsa aikana myös muun muassa ulkoministeri Timo Soinin (ps.) ja pääministeri Juha Sipilän (kesk.). Lisäksi hän vierailee vastaanottokeskuksessa yhdessä sisäministeri Petteri Orvon (kok.) kanssa.

Keskusteluissa on kerrottu olevan esillä muun muassa Lähi-idän ja Afrikan kriisit, Ukrainan tilanne, kansainvälinen muuttoliike ja pakolaiskriisi sekä Pariisin ilmastokokous. 
Ban on johtanut YK:ta vuodesta 2007 lähtien. Hän on viime aikoina ottanut useasti kantaa maailmaa ravistelevaan pakolaiskriisiin.

Pääsihteerin lisäksi Suomessa vierailee tänään myös YK:n pakolaiskomissaari Antonio Guterres. Portugalilainen Guterres on toiminut pakolaiskomissaarina vuodesta 2005. Hän on luopumassaan tehtävästään vuoden loppuun mennessä.

Guterresin seuraajaksi on nousemassa italialainen Filippo Grandi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme