Mainos
Mainos

YK:n pääsihteeri kiitteli Suomen panosta YK:ssa

Suomeen vierailulle saapunut YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on kiitellyt Suomen vahvaa panosta YK:ssa.

Ban arvioi vierailunsa aluksi Suomen mahdollisuuksia päästä YK:n turvallisuusneuvoston jäseneksi saapuessaan Poriin sanoen, että Suomi on YK:n vahva kumppani ja tukija. Hän kiitti Suomea erityisesti panoksesta kehitys-, ihmisoikeus- ja rauhanturvaamistyössä.

Ban korosti kuitenkin, että päätös jäsenyydestä on jäsenvaltioiden käsissä. Hän keskustelee Porissa presidentti Tarja Halosen kanssa kestävästä kehityksestä.

– Kestävä kehitys on YK:lle ja kansainväliselle yhteisölle ensiarvoisen tärkeä asia, jonka eteen työskennellään kovasti, Ban luonnehti päivän teemaa.

Hän totesi, että ruokakriisin ja ilmastonmuutoksen kaltaiset asiat ovat vahvasti sidoksissa toisiinsa ja toivoi tämän päivän tapaamisen osaltaan kiinnittävän maailman huomiota kestävän kehityksen asioihin.

Ban sanoi tulevansa suurella innolla Poriin, ''jazzin ja kesän valon kaupunkiin''.

Suomessa Ban on vieraillut aiemmin kaksi kertaa, kerran nykyisessä virassaan ja aiemmin ollessaan Etelä-Korean ulkoministerinä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme