Mainos
Mainos

YK-raportti: Hei me ollaan onnellisia!

YK:n onnellisuusraportin mukaan suomalaiset ovat maailman toiseksi onnellisin kansa. Maailman viisi onnellisinta maata ovat järjestyksessä Tanska, Suomi, Norja, Hollanti ja Kanada.

Mittarissa otettiin huomioon viisi tekijää: perhe, terveys, tunne vapaudesta, toimeentulo ja korruptoituneisuus.

Koko maailman onnellisuustilanne on parantunut, sillä YK:n mukaan maailmasta on tullut "hieman onnellisempi viime 30 vuoden aikana."

Raha ei tuo onnea

Onnellisuusmittari paljastaa, että jos perustoimeentulo on turvattu, ei raha enää sen jälkeen merkittävästi lisää onnen tunnetta. Toisaalta toimeentulolla on merkitystä, sillä rikkaissa maissa ollaan keskimäärin onnellisempia kuin köyhissä.

Onnettomimmat maat ovat Burundi, Sierra Leone, Keski-Afrikan tasavalta, Benin ja Togo.

– Kun perustoimeentulo on turvattu, vaikuttaa onnellisuuteen kuitenkin enemmän ihmissuhteet kuin raha, sanoo yksi tutkimuksen tekijöistä, ekonomisti John Helliwell kanadalaisesta British Columbia yliopistosta.

Helliwell sano kanadalaisessa thestar.com -lehdessä, että tutkimuksen tarkoituksena on saada maiden hallitukset ottamaan poliittisissa päätöksissä huomioon myös kansalaisten onnellisuus.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot