Mainos
Mainos

Yksi kuoli Utissa - laskuvarjo-onnettomuuden syy selvisi

Kesäkuun alussa Utissa Kouvolassa tapahtuneessa laskuvarjohyppyonnettomuudessa kuoli pääkaupunkiseudulta kotoisin ollut 36-vuotias mies. 

Mies kuului kokeneeseen seurueeseen, joka oli suorittanut päivän mittaan useita laskuvarjohyppyjä. Illalla noin kello 20 viimeisen hyppykierroksen aikana toinen hyppääjä oli juuri ennen laskeutumista osunut miehen varjoon seurauksella, että mies putosi hallitsemattomasti maahan. 

Hyppyonnettomuudessa kuollut mies oli ollut kyseisellä kerralla hyppyjoukon johtaja, joka määräsi muille hyppääjille laskeutumiskuvion. Hyppääjien on noudatettava sovittua laskeutumiskuviota.

Onnettomuudessa kuollut mies oli hypyn loppuvaiheessa huutanut ilmasta jo maassa olevalle hyppääjälle ja käskenyt ottamaan varjon pois edestä. Samalla hän oli tehnyt laskeutumisensa loppuvaiheessa jarrutuksen ja s-mutkan sillä seurauksella, että hän oli ajautunut toisen hyppääjän laskeutumislinjalle.

Auringonpaisteesta ja hyppääjien asemasta johtuen toinen hyppääjä ei havainnut eteensä ajautunutta hyppääjää ja hänen vyötärönsä osui onnettomuudessa kuolleen hyppääjän varjoon. Varjo tyhjeni nopeasti, jolloin hyppääjä putosi maahan lähes vapaassa pudotuksessa.

Hyppääjän tekemä s-mutka ei kuulunut laskeutumiskuvioon.

Tapahtuma-aikaan on ollut verrattain kova turbulenssimainen tuuli ja aurinko on paistanut kirkkaasti, sokaisten hyppääjiä näkemästä kunnolla.

Poliisin mukaan kenenkään ei epäillä syyllistyneen rikokseen.


 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme