Mainos
Mainos

Yksilölliset nimet lisääntyvät

Emeritusprofessori Eero Kiviniemi uskoo, yksilöllisten nimien lisääntyminen liittyy mm. yhteisöllisyyden heikentymiseen.

Yhä useampi lapsi saa harvinaisen ja yksilöllisen nimen.

Vuosittain syntyvistä lapsista noin 2400 saa sellaisen nimen, jota ei ole kellään muulla samana vuonna syntyneellä. Yhteensä vuosittain syntyy nykyään noin 50 000 lasta.

Suomalaista nimipäiväluetteloa Helsingin yliopistossa ylläpitävä emeritusprofessori Eero Kiviniemi arvioi, että nuorimpien ikäluokkien nimet ovat muuttumassa yhä yksilöllisemmiksi. Hän uskoo, että ilmiö liittyy laajemmin yksilöllisyyden korostumiseen ja yhteisöllisyyden heikentymiseen.

Erikoisten nimien lisääntyminen aiheuttaa sen, että yhä useammalla lapsella ei ole varsinaista virallista nimipäivää. Nuorimmistakin neljä viidestä löytää silti oman nimipäivänsä allakasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot