Mainos
Mainos

Yksin asuvan minimimenot 600 euroa - ilman vuokraa

Yksin asuva työikäinen tarvitsee lähes 600 euroa kuukaudessa, jotta saa hankituksi kaikki välttämättä tarvittavat tavarat ja palvelut.

Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkimuksessa laskettiin kohtuullisen minimin viitebudjetit eri tyyppisille kotitalouksille. 600 euron summa koskee tutkimuksessa alle 45-vuotiaita.

Nelihenkisen lapsiperheen pitäisi sen mukaan pärjätä alimmillaan hieman vaille 1 500 eurolla kuussa ja yksin asuvan yli 65-vuotiaan alle 500 eurolla.

Summan pitäisi kattaa ruoka, vaatetus, kodin tavarat ja laitteet, vapaa-aika sekä terveys- ja hygieniakulut. Asumis- ja liikennekulut on laskettu erikseen, koska ne vaihtelevat niin paljon eri puolilla Suomea.

Tutkija Anna-Riitta Lehtisen mukaan laaditut budjetit ovat niukkoja, jos niitä verrataan siihen, kuinka paljon suomalaiset tilastojen mukaan oikeasti kuluttavat.

Välttämättömiksi katsotut menot ylittävät kuitenkin esimerkiksi toimeentulotuen ja velkajärjestelyn nykyiset normit.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme