Mainos
Mainos

Yksin matkustavalla sama kuluttajansuoja kuin ryhmämatkalla

Kuluttajasuojan kannalta ei ole merkitystä matkustaako yksin vai ryhmässä kertoo Kuluttajaviraston valmismatkayksikön päällikkö Petteri Lehtinen. Myös yksin voi ostaa valmismatkan ja ryhmässä matkustaa ilman matkatoimiston palveluja.

–Matka voi olla yhtälailla koko perheen Bulgarian aurinkoloma kuin Pariisin kaupunkiloma yhdelle hengelle. Keskeistä on se, onko matka ostettu Suomalaiselta matkanjärjestäjältä.

Alma Tourin kaltaiset lentoepäselvyydet ja myyntikiellot ovat harvinaisia.

– Yleisin pieleen mennyt asia valmismatkapaketissa on se, että matka ei toteudu aivan niin kuin on ajateltu tai niin kuin se on myyty. Tällaisissa tapauksissa on yksi taho joka on yleensä suomalainen matkajärjestäjä, jolle voi osoittaa vaatimuksia, Lehtinen sanoo.

Ostettaessa lentoja, hotelleja tai muita matkajärjestelyjä suoraan palvelun tarjoajalta ei Suomen kuluttajasuojalainsäädäntö useinkaan päde.

– Jos varaat hotellin ulkomailta, tulee valitukset ja muut asiat tehdä suoraan hotellin pitäjälle. Tässä on huomattava ero matkustajan suojan kannalta.

Riitatilanteissa Euroopan kuluttajakeskus ja Suomessa kuluttajaneuvonta antavat ohjeita miten toimia. Asian hoitaminen on kuitenkin yleensä huomattavasti monimutkaisempaa.

–Kyllä kuluttaja silloin aika paljon suojattomampi on, Lehtinen huomauttaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme